27 dager på roadtrip

Den 12 november hentet vi vår lille røde leiebil og var klare til å kjøre til Byron Bay som var første stopp og deretter hele veien opp til Cairns.

Vår reiserute: 
Byron Bay - Moreton Island - Rainbow beach - Fraser Island - Rockhampton - Airlie Beach - Whitsundays - Cairns.
Denne ruten hadde vi 17 dager på, for så å ha 7 dager i Cairns.
Årsaken til at vi valgte å ha 7 dager i Cairns var ikke nødvendigvis at vi følte vi hadde behov for 7 dager der, men mer at det passet med flybilletter videre til Alice springs.

En av tingene jeg lærte er at man fint kan bruke 2 og en halv uke på turen opp til Cairns, men man kan virkelig bruke dobbelt så lang tid og! Det er utrolig mye å se og mange koselige byer langs veien vi var fristet til å stoppe innom! I tillegg hadde vi nok litt lite info om strekningen fra Airlie til Cairns - det hadde nok vært gøy å stoppet innom eksempelvis Townsville og Magnetic Island.

Jeg tenkte jeg fremover kan legge ut ulike innlegg om de ulike stedene vi besøkte opp kysten! Forsøke å gi litt tips og ikke minst, fortelle om våre opplevelser på de ulike stedene vi besøkte!

(Brisbane) Brisbane (Brissie) 

Brisbane var ikke en del av vår rute, siden vi har bodd her siden juli og er godt kjent med byen! Brisbane har vært en hel fantastisk by å bo og leve i. Det er en storby, men samtidig er det lett å orientere seg, det er ulike bydeler som man bruker mer tid i, slik at byen blir oppdelt og i tillegg, har vi en "strand" midt på southbank som er god å ha når det blir vår og sommer!

Halvåret vi har bodd her har vi bodd i bydelen West End. Det er absolutt å anbefale til alle, West end er min favoritt bydel i Brisbane! Enkleste måten å forklare West end er at det minner mye om Grunerløkka i Oslo. Det er et ganske hipt sted hvor det foregår mye. Hver helg er det matmarked med mat fra hele verden, bål, lys og gjerne litt live musikk. Det er mindre og mer lokale butikker i området, samtidig som det er nærme til matbutikker og busstopp. Det er ikke sjelden man våkner og det plutselig er en festival i hovedgaten her, som ingen av oss hvertfall har fått med seg. Det er med andre ord, et livlig område! Kun en 20 minutters gåtur til sentrum og litt kortere til stranden og southbank, et koselig område med mange restauranter.

Et annet område du blir kjent med om du bor i Brisbane, er the Valley. Om du vil ta deg en øl på en pub, holder det fint å gå til the Archive i West end. Om du derimot vil danse på bordene, er det the valley (evt noen utesteder i sentrum) du må dra til! Vi har igrunn ikke vært der mye ellers enn sent på kveldene, men det er hvertfall der alle utesteder holder til. Og det er en del steder hvor det holdes konserter, eksempelvis the black bear lodge. Ellers har vi vært en del ute i sentrum og, fridays er best på fredager og ellers er det flere backpacker barer som absolutt er gøyale å besøke! Chinatown holder også til i the Valley.

En av tingene jeg har elsket med Brisbane, er hvor nære man er andre fine byer! Det er enkelt å ta seg en tur til Gold Coast på en søndag (til og med gratis) for å ligge på stranden eller surfe, og det er kun 2 timer til både Byron og the Sunshine coast, spesielt Noosa. I tillegg ligger Moreton Island og Stradbroke Island rett utenfor Brisbane. Man kan virkelig utnytte helgene til å oppleve andre steder!

Man blir fort vant til livet i Brisbane! Det er akkurat passe tempo, klima er deluxe og australienerne er generelt veldig utadvendte og spør deg gjerne om du trenger litt hjelp. Det kan nevnes at vi i starten nesten følte oss litt dumme, da vi hver eneste dag ble spurt om vi trengte hjelp. Vi begynte å lure på om vi virkelig så, så fortapte ut. Når det endelig var noen som spurte oss om hjelp, visste vi at vi lignet på lokale!

Av stedene jeg har besøkt hittil, ville jeg absolutt valgt Brisbane igjen om jeg skulle studert mer i Australia!

(Southbank) 

(Brisbane sentrum)


(Broen fra Southbank til sentrum)

(West end, the archive) 

(Matmarked, West End) 

(Sentrum)

(QUT campus, Kelvin Grove) 

Om du har noen spørsmål om Brisbane eller andre generelle steder i Australia er det bare å kommentere nedenfor eller ta kontakt via sosiale medier! Evt og på mail: veronicamogster@hotmail.com

- Veronica 

Kommentarer

Populære innlegg